ProgeTiger ska lära alla estländska barn att programmera

Estland är känt för sin starka utveckling inom IT-sektorn. År 2012 satte landet ett oerhört ambitiöst mål: alla skolbarn skall lära sig programmera. Nu jobbar projektet ProgeTiger för att utveckla undervisningen som skall få en hel generation estländare att inte bara lära sig använda, utan också själv kunna bygga upp nya datorprogram.

Det ambitiösa projektet  har uppmärksammats  internationellt och rubriceras som ett enastående exempel på hur just små länder, genom strategiska satsningar på specialkompetens kan påverka framtiden för en hel nation. Läs vad Forbes, Wired, BBC har att säga om Proge Tiger och bli inspirerad. Visst är det ju såhär IT i skolan skall se ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>