Koda spel med rymdtema på SETI MINIJAM 18-19/10

PIA08942_modestSETI MINIJAM är en spelskapar-workshop för barn i åldern 9-16 år. Under fyra timmar får ditt barn lära sig grunderna i programmering, skapa ett eget datorspel och experimentera med enkel elektronik för att bygga en egen spelkontroller!

  • NÄR: Lördag 18/10 kl. 12:00-16:00 och söndag 19/10 kl. 12:00-16:00.
  • VAR: Sveroks klubblokal, Lidnersgatan 10. Gåavstånd från T-bana Kristineberg.
  • KOSTNAD: Själva jamet kostar ingenting. Mellanmål (macka, saft) finns att köpa till självkostnadspris. Deltagarna bör medta egen dator.

MINIJAM är en del av det globala speljamet SETI-JAM som organiseras helgen den 17-19/10 och koordineras i samarbete med SETI-institutet i Kalifornien. Då deltar spelskapare från Stockholm med att göra spel med rymdtema som skall använda äkta mätdata från obseratorier, teleskop och satelliter och hjälpa forskarna hitta bevis för liv i rymden. Speljamet pågår 48 timmar i streck, under vilken tid deltagarna skapar nya spel från noll till färdig demo.

MINIJAM arrangeras i samband med SETI-Jam men riktar sig till yngre spelskapare. På MINIJAM jobbar deltagarna med samma tema som SETI-jamet, och i samma lokaler (så man får verkligen en närkontakt med vad spelutveckling handlar om). Men istället för att jobba dygnet runt kör vi två kortare pass på lördag och söndag. Man kan delta i endera, eller båda passen.

Begränsat antal platser, föranmälan behövs. För att boka, ring: 076 845 3837 eller mejla inger@spelverkstaden.se

http://spelverkstaden.se/wp-content/uploads/2014/10/Flyer-SETI-MINIJAM.pdf